Българо италиански разговорник

Италия е един от най-големите туристически центрове, петата най посещавана страна в света, ако и вие сте се запътили натам от полза ще ви е нашият самоучител по италиански.С нашите уроци по италиански ще го проговорите с лекота.Най-големите атракции за повечето хора са посещение в град Рим, Колизеумът  и Ватиканските музеи. Други известни места в Италия са: Болоня, Флоренция, Генуа, Неапол, Пиза, Торино и Венеция. Наклонената кула в Пиза, и Ватикана също са основните туристически атракции.

Произход

Италианският език  произлиза от романските езици, подсемейство на индоевропейското езиково семейство. Говори се главно на италианския полуостров, Южна Швейцария, Сан Марино, Сицилия, Корсика, северната част на Сардиния, и на североизточния бряг на Адриатическо море, както и в Северна и Южна Америка. Счита за език с многобройни диалекти (но те са лесно усвоими с нашия българо италиански разговорник), италианския, като другите романски езици, е пряко потомство на латинския, говорен от римляните и наложен от тях на народите под тяхно господство.От романските езици обаче италианският запазва най-близка прилика с латинския.Борбата между писмения, но мъртъв вече език и различните форми на живата реч, които са извлечени от вулгарен латински, е сериозна борба в Италия.

Развитие

  1. По време на дългия период на еволюцията на италианския много диалекти се проявили. Голямото разнообразие на тези диалекти и гледането на всеки един от тях,от хората, които ги говорят като на чиста италианска реч представлява голяма пречка за приемането на официална и единна форма на италианския език, която би оказала благоприятно влияние върху културното единство на целия полуостров.Дори и най-ранните популярни италиански документи, произведени през  10 век, са с диалектна форма, поради липса учебник по италиански език.
  2.  В продължение на следващите три века италианските писатели продължават да пишат на родните си диалекти, произвеждайки множество училищна литература, конкурирайки се помежду си.

През 14-ти век тосканските диалекти започват да преобладават, заради централната позиция на областта Тоскана в Италия и поради силната търговия на най-важният град Флоренция.Освен това от всички италиански диалекти, тосканският най-много се доближава до латинския език и следователно се хармонизира най-добре с италианските традиции на Латинска култура.Още една причина за преобладаващите тоскански диалекти е това че от Флоренция произлизат тримата литературни творци, които най-добре обобщават италианската мисъл и чувство на края на Средновековието и началото на Ренесанса:Данте, Бокачо, Петрарка.Много уроци по италиански ще са ви необходими за да разбирате творбите им, но това е още една причина да научите италиански език, доверете се на нашия самоучител по италиански.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Можете да изтеглите Самоучителя По Италиански още сега !!!

аудио по италиански