Курсове по италиански език

Убедителен аргумент защо трябва да ползвате нашия самоучител по италиански. Италиански се говори от 59-те милиона жители на Италия, и в отделни малцинства в Швейцария и Австрия, както и в Сомалия, Либия, и Етиопия, които някога са били италиански колонии. Въпреки това, произношението варира значително според региона. В Тоскана, например, хората, които говорят италиански  произнасят "к" като "х". По този начин, "Кока-Кола против La cannuccia", (кола със сламка) звучи повече като "Hoha Hola Hon ла hannuccia." Тези регионални езикови черти са лесни идентификатори на родния град на човека.Така, ако имате работа с италиански език или италианоговорящи ще можете да променяте произношението си и да улесните комуникацията.Разбира се е нужно по-задълбочено изучаване на италиански език.

Модерният език, говорен в Италия днес ,се развива през  13-ти и 14-ти век. Той произтича от латински и многобройните диалекти от региона и е силно повлиян от произведенията на Данте, Бокачо и Петрарка. Тези литературни гений, пишат главно на флорентински диалект, който се превръща в така нареченият "Стандартен италиански", който е признат днес като национален език. Именно на него се основава курсът по италиански за начинаещи.В действителност, Флоренция е единственият италиански град днес, който не се отличава с особен диалект. Във всички други райони е обичайно да се чуят диалекти , особено сред жителите, които са живели в същия град от поколения. Тези диалекти, смътно приличат на италианския, но остават често неразбираеми за хората, които не са родени в областта.Те напомнят за феодалното минало на  Италия и изолацията на различните нейни региони, преди обединението.

Фалшиви приятели!

 

С малко проучване и добро чувство за хумор, българоговорящите обикновено могат да научат италиански с относителна лекота.Трябва да внимавате с фалшивите производни, които понякога липсват дори в самоучител по италиански. Производни са думи, които имат приблизително същият правопис и различно значение на два различни езика.Често се прави съпоставка между английски и италиански. Например, италианската камера не е уред, с който правите снимки, а всъщност означава стая. Или ако попитате за конфети по време на парти, може да бъдете изненадани, когато ви сервират бадеми със захарно покритие.Не питайте за peperoni на вашата пица, когато говорите италиански – освен ако не искате люти чушки!

Формално и неформално общуване

Когато говорим италиански език, както и в писмен вид, има две форми на адресат: формална и неформална. Официалната се използва, за да покажете уважение и трябва да се използва, когато говорите с хора извън кръга на семейството и приятелите. Например, когато говорите с италиански сервитьори, банкови касиери, учители, трябва да се обръщате към тях с формална "леи" форма. Приятели, роднини, деца и домашни любимци, от друга страна, могат да бъдат разгледани с "ТУ" форма. Също така е обичайно за студентите и младите хора да използват "Ту" форма, когато си говорят италиански помежду си, дори ако са се срещнали за първи път.

Италианска граматика и италианско произношение

Италианският е приятен за ухото, дори и за тези, които не разбират и дума от езика. Той има силно музикално качество, което извира от факта, че всички думи, завършват на гласна, с изключение на няколко статии, предлози и чужди думи.

Редовна практика е необходимо за да се научи добре италиански език.Вместо скъп и времеотнемащ курс  по италиански, може лесно и бързо да го научите в спокойната атмосфера на дома. Вместо да очаквате специално отношение в многобройна група, по-добре си обърнете внимание сами с нашия бърз и ефективен самоучител по италиански.

 

 

 Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Можете да изтеглите Самоучителя По Италиански още сега !!!

аудио по италиански