Самоучител по италиански-културата

Културата на Италия

От древността до края на 16 век, италианците са били в центъра на западната култура, като опорна точка или произход на Древен Рим, на Римокатолическата църква, на хуманизма и Ренесанса, това е валидно и днес, затова във ваш интерес е да имате самоучител по италиански .При италиански художници, скулптори, композитори, както и архитекти доминира бароковото движение, което започва около края на Възраждането и завършва през 1700г.

Италия не съществува като политическа държава, до обединението си през 1861 година.Поради това сравнително късно обединение и автономията на регионите, от които се състои италианският полуостров, много обичаи и традиции, които днес се смятат за италиански се идентифицират  с отделните региони, от които произхождат. Това са първите уроци по италиански. Независимо от политическата и социална изолация на тези региони, приноса на Италия за културното и историческо наследство на Европа остават огромни.

Известни елементи от италианската култура са операта, музиката, кухнята, която обикновено се счита за една от най-популярните в света, кино (с класически филми като "La Dolce Vita, живота е красив, на Добрият, лошият и злият и др.), нейните колекции от безценни произведения на изкуството и модата (Милано се разглежда като една от модните столици на света). Изучаване на италиански език е задължително, ако възнамерявате да посетите Италия, така ще разберете културата на хората там и ще имате наистина незабравимо прекарване.

Италия е дом на най-голям брой  световни наследство към днешна дата, защитени от Юнеско, и се счита, че страната е дом на половината велики световни художествени съкровища.

Значение на италианския език

Италиански език се говори от над осемдесет милиона души в Италия и други кътчета на света, като например Малта, Сан Марино и части на Швейцария, Хърватия, Словения и Франция. Италианският е също така основният език на Ватикана. Приет е след обединението на Италия. Работата с италиански е много ценна и днес.Подобно на много езици в Европа, италианският е романски език, който има най-общи характеристики с Латинска. Италианският произлиза от индоевропейското езиково семейство, което включва английски език. Значението на изучаването на италиански е от полза, независимо дали го правиш за забавление или за кариерата  или просто за лично пътуване. Само не забравяйте, овладяването на всеки език отваря врати по целия свят. Мотивацията винаги е от ключово значение.

Значението на италианския се свързва с могъщата Римска империя. Хиляди книги могат да бъдат намерени на италиански за историята на Римската империя, невероятно четиво за академични или лични причини, явяващи се един своеобразен италиански разговорник.Италия притежава най-голямата католическа църква в света, Ватикана. Можете да видите свещеници и монахини, епископи и кардинали в Рим. Преди обединението на Италия през 1861 г., тя е много разделена страна, с много по-малки държави, всяка от които има свои език, валута, и собствена култура. Да се обединят под един официален език помага на Италия да я видим каквато е днес.Италианската култура е навсякъде където погледнете, може да се храните  с италианско ястие, да обличате дрехи от италиански дизайнер  или да имате работа с италиански език…

Когато става въпрос за храна и мода важността на италианската култура и език не може да бъдат надминати. Модната столица на света днес, Милано, също е в Италия. Милано диктува модните тенденции целогодишно и не е изненада, че  много от топ дизайнерите живеят в Италия. Разбира се ако говорите италиански език ще е по-лесно да усетите италианските традиции, в това число и модата.Тя издава темперамента на италианските език и култура. Това може да направите с нашия самоучител по италиански.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Можете да изтеглите Самоучителя По Италиански още сега !!!

аудио по италиански